Młodzi kucharze zrobili przepyszne dania z kaszy

Udostępnij:

W środę 5 kwietnia odbył się finał II edycji konkursu kulinarnego dla uczniów ze szkół podstawowych oraz gimnazjalnych z powiatu pruszkowskiego. Hasło konkursu brzmiało: „Każdą kaszę chętnie zjemy, zaraz ją przygotujemy”. Do konkursu zgłoszono 89 przepisów, spośród których wybrano do następnego etapu  40 przepisów, a w finale znalazło się 13. Finaliści przygotowali potrawy z kaszy pod okiem zawodowych kucharzy z Hotelu Victor by DeSilva w Pruszkowie, w którym odbył się finał konkursu.

Najlepsze potrawy zostały przygotowane przez :
Karolinę Gadzińską ze Szkoły Podstawowej Niepublicznej nr 39 w Pruszkowie
Mikę Jankowską ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Pruszkowie
Łucję Maksymowicz ze Szkoły Podstawowej w Michałowicach

Więcej o wzmaganiach młodych kucharzy w materiale przygotowanym przez naszego reportera Piotra Tomaszewskiego:

Fot. Piotr Tomaszewski 

Udostępnij:

Komentarze