Najlepsze mazowieckie smakołyki wybrane!

Udostępnij:

Pstrąg po jabłonowsku, olej makowy, sernik bio, powidła słubickie, miód wierzbowo-mniszkowy czy nalewka długowieczności – to tylko niektóre produkty, które zyskały uznanie kapituły tegorocznej, jedenastej już edycji konkursu o Laur Marszałka organizowanej przez Urząd Marszałkowski w Warszawie.
W konkursie wzięli udział zarówno przedsiębiorcy, jak i producenci indywidualni, którzy rywalizowali w ośmiu kategoriach. Każdy uczestnik mógł zaprezentować tylko jeden produkt, a specjały nagrodzone w poprzednich edycjach nie mogły być powtórnie zgłaszane. W tegorocznej edycji konkursu rywalizowały 144 produkty, z których komisja konkursowa wybrała 28 najlepszych. Laur Marszałka otrzymało 16, a 12 wyróżniono. W jedenastu dotychczasowych edycjach konkursu o Laur Marszałka spośród 1094 zgłoszonych produktów nagrodzono już blisko 170 smakołyków z Mazowsza.

fot. Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego 

Udostępnij:

Komentarze